Wanneer het over muziek gaat, zijn de 80s mijn favoriet. Als ik dan kijk naar oppeppende ochtendmuziek, wil ik iets energieks. Uit mijn bed kom ik wel, maar fijne ochtendmuziek doet veel voor de start van mijn dag!

90s kid met hart in de 80s

Officieel kom ik uit 1986, wat mij een 90s kid maakt. Nu erken ik absoluut dat 90s songs de kracht, magie, geef het een naam, hebben die me vaak ineens terug in de tijd doen vliegen. Kun je nagaan, toen ik 12, 13, 14 was.

Mijn middelbare schooltijd was niet de leukste, maar nu, op mijn 32ste kan ik erom lachen. Ik denk dat ik zo verknocht ben aan muziek en lyrics, juist omdat mijn tijd op de middelbare niet zo leuk was. Ik dook helemaal in de muziek, dat was mijn focus. Goed zijn in muziek leren herkennen, iets hebben waar ik goed in kon zijn.

Als je het mij vraagt, en dat doe je, want je leest mijn stukkie, dan vind ik de 90s vrolijker qua muziek dan de 80s. 80s zijn mij wat melancholischer, onbereikbaarder. Logisch, aangezien ik me de meeste releases van 90s nummer nog helder kan herinneren. Ik “ken” de bands en volgde de Top40 op de voet, dus ik zat er direct bovenop.

Lekkere melodie vs. herkenbare lyrics

Vandaag in de categorie oppeppende ochtendmuziek You Gotta Be van Des’ree. Ik leerde haar kennen door haar nummer Life. Ook lekker, maar You Gotta Be heeft een stuk betere lyrics. Nooit heb ik ze echt goed gehoord, maar het zal aan mijn mood liggen.

Jaren later hebben dit soort lyrics meer geluid, omdat ik anders in het leven sta. In mijn tienerjaren vond ik Life leuker, vanwege de vrolijke beat. Dat is een lekker luchtig nummer. You Gotta Be vond ik wat mwa, saaiig.

Dus doe jezelf een plezier deze ochtend en luister lekker mee.

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up
Translate »
Scroll Up